Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-09-2006 20:39:06
Huishouden & Energie

Kan kliklaminaat over vloerbedekking worden gelegd?

nou, ik heb me maar even speciaal voor deze vraag aangemeld.... ik werk voor een parketzaak in de functie van parketadviseur een verbazing, blijdschap en treuren alle reacties gelezen. ten alle tijden geldt: goed - beter - best. technisch gezien (dus niet gekeken naar kosten) geldt het volgende:



vochtwerende folie bij betonnen vloeren altijd toepassen.
een goede tussenvloer verkomt veren van de vloer en hiermee dus ook kraken en of beschadiging van de verbinding.
appartement: bijna altijd wordt hiervoor een tussenvloer geeist, die -/- 10 db geluidsdempend is. let er wel op dat dit volgens de nederlandse testnorm is (duitse testnorm geeft een waarde van ca. -/- 21 db!). tevens dienst deze gestest te zijn conform de nen met een drukbelasting van 23 kg/m2. ook de ondervloer moet ca. 1 cm van de muur af liggen.
contactgeluidsreductie: dit is optioneel in deze. als men het bekende groene plaatje van de bouwmarkt koopt, kan deze voldoen aan de eis voor geluidsdemping voor appartementen. het is echter wel zo dat het loopgeluid zeer hol is, en in bepaalde gevallen in de kamer een klankkast-effect geeft. hiervoor zijn weer ondervloeren die ook dit dempen zodat ook het eigen loopgeluid niet storend is.
over het algemeen geldt dat platen niet inzakken en dus stabielen zijn op lange termijn met betrekking tot belasting ddor meubels e.d.

de meeste fabrikanten erkennen vloerbedenking niet als geschikte ondervloer, en daarom is garantie vaak een issue. indien door de verkopende zaak/verkoper wordt gezegd dat dit mag, laat je het op de factuur plaatsen!.


het is nogal een lang antwoord, maar alles heb ik hierin samengevat.


groet, nico