Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-09-2006 09:39:19
Huishouden & Energie

Kleur rolluik

dag monique,


zoals ik het begrijp, ligt de schuld inderdaad bij die monteur en is deze verplicht dat te leveren wat is afgesproken.


heb jij ral 9001 afgesproken en hij heeft ral 9010 geleverd, is het duidelijk. heeft die monteur aangenomen dat de juiste kleurcode ral 9010 was (wat m.i. toch een behoorlijk verschil is met ral 9001 - zie ook hier onder), mag van hem verwacht worden, gezien zijn deskundigheid, dat hij de juiste kleurcode heeft gekozen. buiten dat heeft elke vakman een kleurentabel bij de hand, zodat hij zeer gemakkelijk de juiste kleur kan vaststellen. in beide gevallen is hij dus verantwoordelijk.


je mag van genoemde monteur verwachten, dat hij de juiste kleur heeft gekozen, die past bij dat kozijn c.q. dat te leveren wat is afgesproken. hij is de 'vakman'. van hem mag je die expertise (deskundigheid) verwachten die behoort bij zijn beroep.


hier onder heb ik een link geplaatst die verwijst naar een site waar een x-aantal kleuren op staan. deze kleuren worden aangeduid met de afkorting http://nl.wikipedia.org/wiki/ral_(kleur)">r a l (wat staat voor: "reichsausschuss für lieferbedingungen") dit is een standaardnummering voor (verf)kleuren:


http://www.shutters.nu/index.php?pagina_id=30">ral-kleuren


de kleuren op voornoemde site zijn wel relatief, dus ongeveer gelijk aan die van jouw kozijn. er zit namelijk een (klein) verschil tussen de kleuren op de pc (digitaal) en de verfkleuren. maar het is een aardige indicatie. zoals je ziet, hebben ze jou waarschijnlijk ral 9010 (reinwit) geleverd in plaats van 9001 (crèmewit).


dus handelen zoals read heeft voorgesteld. laat je nog 'horen' hoe het is afgelopen......


gr. hutch