Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mk
mkampstra - 25-09-2006 20:06:50
Auto & Vervoer

Xado, echt of niet echt?

als een keramische laag in de putjes van de cilinderwand wordt afgezet betekent dat dat ook de hoongroeven worden opgevuld. de hoongroeven zijn juist bedoeld om te zorgen dat er smering is tussen zuiger en cilinderwand. helaas een negatieve invloed op de lange duur dus. mogelijk dat een iets dikkere olie ook je olieverbruik tegengaat. omdat met nieuwe/andere olie het inloopproces opnieuw begint en dus ook de hoongroeven een andere structuur krijgen.


gebruik bij je oudere auto geen 10w40 zoals tegenwoordig standaard is in universeel garages maar maak gebruik van het wat oudere 15w40. |let op! neem wel echte olie van bv shell, bp, esso ed... en niet van de aldi of de gamma. deze oliën voldoen wel aan de europese normen maar missen de extra additieven die de olie echt goed maken.