Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-09-2006 19:39:56
Vrije tijd & Tuin

Stiekem snoeien heester door buren

u schrijft dat de struik op 55cm. van de erfgrens staat. in veel gemeentes mogen bomen en hoge struiken niet op minder dan 1 m (struiken) of 2 m(bomen) van de erfgrens staan, tenzij u toestemming van de buren hebt.  kijkt u s.v.p. na, hoe dat in de gemeenteverordening van uw woonplaats staat. het kan zijn, dat de struik toch te dichtbij staat. in dat geval mag uw buurman zelfs eisen, dat de struik gekapt wordt. maar hij mag dat  zonder uw toestemming niet zelf in uw tuin gaan doen. wel mag hij u dan een ultimatum van bijv. 1 maand stellen, en als de struik dan niet weg is mag hij u een hovenier op het dak ( in de tuin) sturen, en de rekening is dan helaas ook nog voor u.


weest u a.u.b. altijd voorzichtig met het planten van hoge gewassen of het  zetten van schuttingen dicht bij de tuin van uw buren. zeker als u moeilijk met uw buren door één deur kunt. let op de regels in de gemeenteverordening. een goede gemeente verstrekt hier ook op haar website duidelijke informatie over.