Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-10-2006 13:22:08
Geldzaken & Recht

Trage leverancier dubbel glas

dag emmap,


je schrijft:


(1) is dit aannemelijk? we wachten nu al ruim 5 maanden! 


(2)ook staan ziijn huis en winkelpand te koop - ik maak me zorgen is dat terecht (die zorgen bedoel ik)?


(3) wat kan ik doen om hem die ruiten te laten leveren? het moét via hem vanwege de garantie (denk ik).


het is niet aannemelijk dat het 5 maanden moet duren. normaal staat er hoogstens 6 weken voor en dat heeft niks te maken met een klein of groot bedrijf.


het zou wel eens kunnen zijn dat hij zijn zaak van de hand wil doen en dat de lange wachttijd gericht is op het onder de garantieverplichtingen uitkomen. je maakt je terecht zorgen, zou ik ook doen. mogelijk wil hij zijn zaak verkopen zonder de lopende garantieverplichtingen over te dragen.


ik zou persoonlijk langs gaan en hem er op wijzen dat hij jouw garantieclaim moet afwikkelen. brengt dat niet het gewenste resultaat dan zou ik hem schriftelijk vorderen om deze zaak af te wikkelen. geef hem daarvoor een redelijke periode (bijvoorbeeld drie weken) en vermeldt dat als hij de zaak niet afwikkelt voor (datum noemen) je een ander bedrijf opdracht geeft om op zijn kosten de ruiten te vervangen. wel zit je dan waarschijnlijk vast aan een gerechtelijke procedure bij de kantonrechter (als het bedrag lager ligt dan 5000 euro), maar dat is nog altijd beter dan niks.


sukses, groeten, read.