Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-10-2006 10:45:59
Voeding & Gezondheid

Rechtszaak

n.av krook hieronder de tekst van de eerdere vraag.


"2004 heb ik me laten misleiden boor een zogenaamde jurise ten sociaal dienstverlener. ze regelde  pgb voor mij en een kind van me. ze vorderde al die bedragen op in toataal ca € 29.000. daarnaast vordert ze nog bij een verz.mij ca € 4500,-- het ging mis omdat ik de bedragen wel erg hoog vond en vroeg om rekeningen en specificaties en heb over de rekening die de verz. mij niet betaalde, omdat die het werk van de belangenbehartiger niet juist vond (naar ik begrepen heb) ook niet betaald. ik wilde de spcificatie eerst zien.   dit leidde er toe dat ze uiteindelijk incassoburo heeft ingeschakeld, die ons opzadelde met nog eens ca € 13.000 kosten. ik heb bezwaar ingediend maar wacht nu al vier maanden op antwoord. ik wil mijn dossier terug maar dat krijg ik niet terug. ze beroept zich op 'retentierecht".  het hangt dus af van besluit incassobureau, die in alle talen zwijgt. deze belangenbehartiger heeft ons enorm gedupeerd ipv geholpen. ze is bovendien  helemaal geen juriste,


dus waarschuwing: pas goed op met wie je in zee gaat."


dit gelezen hebbend herhaald: schakel een advocaat in via het juridisch loket of rechtstreeks. deze zaak is te ingewikkeld om via dit medium goed te be-adviseren. ik sluit niet uit dat ook strafrechtelijke aspecten om de hoek kunnen komen zoals ongerechtvaarddigde zelfverrijking  (bw art 6:212 en/of 7:216 maar ook misleiding/fraude/oplichting.


dus restlies: nogmaals herhaald en hoe lastig misschien ook: een goede advocaat en dan één met ook het laatst door mij genoemde in zijn portefeueille. het lijkt mij aspect mbt arbeidsrecht maar wel met betrekking tot algemeen overeenkomstenrecht  maar eventueel met strafrechtelijke aspecten. ik stel dat in alle voorzichtigheid, op basis van de verkregen info.