Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-10-2006 15:21:34
Voeding & Gezondheid

Douchekoppen

Legionella ontstaat door de aanwezig heid van ideale omstandigheden. 1bacterie zullen de meeste mensen niks van merken, een enkele met een heel laag of een immuunsysteem daargelaten. de meeste risico's ontstaan bij de ideale temperatuur, ongeveer 25 graden, en stilstaand water in een leiding of opvangbak (aircos ed) belangrijk is dus om lozestukken leiding te verweideren (stukje dat afgedopt is met een verbouwing oid) en niet of bijna niet gebruikte leidingen, let op de buitenkraan en een evt aanwezige wasbak op zolder. ook na vakantie is de eerer geplaatste opmering correct, spoelen voor ten minste 15 minuten waarbij de straal niet mag nevelen, dus rustig aan en vergeet niet dat alle leidingen doorlopen, dus ook die van de buitenkraan en de zolder.

vergeet niet dat de 60 graden ook uit de douche kop komt, de eerste die daaronder zich inzeept wil ik leren kennen, de 60 graden is de minimale temperatuur van een boiler, die van de geiser spoelt steeds door bij gebruik. echter na het doorspoelen van zowel de koude als de warme kraan bij de boilers even opetten dat hier de warme kraan even wat langer open staat.
laten we geen paniek maken, maar het is aan te raden na bijvoorbeeld een vakantie en hoeft dus echt niet elke week.

er zijn een aantal douche koppen op de markt met een zogenaamde leegloopautomaat, dus na gebruik loopt de kop en slang leeg,het effet hiervan op legionella lijkt mij nihil, echter verminderd wel de kalkaanslag op de kop en in de slang, verwacht hier echter geen wonderen en gaat het hier meer om het comfort van het niet nalopen van de douche bij het afdrogen, u weet wel &^&^(&^kan ik weer mijn rug afdrogen.