Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-10-2006 11:36:07
Huishouden & Energie

Te hard matras zachter maken door oplegmatras? medicomfort ervaringen?

hallo,


met medicomfort matrassen heb ik geen ervaring, maar wel met zo'n los dun matras bovenop een pocketveringmatras. ik had nl. hetzelfde probleem ; last van mijn rug na het kopen van een nieuw  -toch veel beter- matras. ik heb toen ook zo'n dunne matras erbij gekocht. want een andere manier om een harde matras zachter te maken is er niet.


ten eerste moet je rug natuurlijk wennen aan het nieuwe matras, maar zo'n los matras zorgt er inderdaad voor, dat het allemaal veel zachter en comfortabeler aanvoelt. ik heb nu een veel dunner hoofdkussen nodig, misschien moet je daar ook eens naar kijken. want je lighouding is natuurlijk veranderd, en dan kan je niet meer met je "oude" hoofdkussen doen. maar helaas hoor ik soms toch nog dat, ondanks de flinke uitgaven voor nieuwe en goede matrassen, iemand er toch niet aan kan wennen en dan toch weer een nieuw matras moet kopen. bij sommige zaken mag je bv. twee weken "proefslapen" op een nieuw geleverd matras en mag je het, met een kleine bijbetaling voor het reinigen van de overtrek van het matras, dan weer inleveren en een nieuwe bestellen. vraag hierna als je een nieuw bed/matras wilt kopen.


maar inderdaad is het met zo'n dun matras erbij veel warmer. ik heb afgelopen winter mijn winterdekbed tevoorschijn gehaald en 2 nachten later weer terug op zolder gelegd. gewoon omdat het met dat extra matras zoveel warmer was! een zomerdekbed volstaat (bij mij tenminste) nu heel goed. hopelijk heb je iets aan dit antwoord ?