Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-10-2006 23:40:58
Huishouden & Energie

Legaal wiet kweken

met lamp is over het algemeen niet toegestaan. het aantaal planten wat je mag kweken voor eigen gebruik is ook afhankelijk van lokale verordening. voor eigen gebruik word 3-5 planten in de meeste gemeenten gedoogd.


als je trouwens aan het oogsten toekomt kun je al snel boven de gedoogde 5 gram uitkomen, wat weer kan leiden tot het in beslag nemen van, en verder.


feit www.justitie.nl
5 tot 30 gram cannabis bezitten voor eigen gebruik
straf
maximaal 1 maand gevangenisstraf en/of 3.350 euro boete


feit
5 of minder hennepplanten telen
straf
het telen van 5 planten of minder wordt niet vervolgd indien bij ontdekking afstand wordt gedaan van de planten. er wordt onderscheid gemaakt tussen beroeps/bedrijfsmatige teelt en niet-beroeps/bedrijfsmatige teelt van cannabis. bij niet meer dan 5 planten wordt er vanuit gegaan dat er sprake is van niet-beroeps/bedrijfsmatige teelt. hoge prioriteit wordt gegeven aan de beroeps/bedrijfsmatige teelt van hennep.


hopelijk heb je nu iets meer informatie, weet wel als je een lamp boven de planten hebt hangen zal ook deze bij ontdekking worden meegenomen.