Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-11-2006 12:20:21
Vrije tijd & Tuin

Strijkstokken

Dat alle violen een beetje anders klinken is nou juist de kracht van een orkest, want daarom krijg je een mooi vol geheel, als je de violisten los van elkaar zou beluisteren dan zou je horen dat er een aantal af en toe behoorlijk vals spelen, maar in het geheel maakt dit nou juist dat mooie chorus effect.
verder worden de haren natuurlijk willekeurig op de stok gespannen.

bij elke aanzet van een toon wisselt de richting van de stok dus als iedereen op dezelfde manier klaarzit om te gaan spelen zullen ze de rest van het stuk tegelijk opgaan, dus om er tegen in te strijken moet je andersom beginnen en dat zullen ze nooit doen.
het is de bedoeling dat een orkest als een geheel klinkt en zitten ze dus niet te wachten op eigenwijze lieden die tegen de draad ingaan, een beetje vals is niet erg maar wel in de pas blijven, anders wordt het een zooitje.