Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-11-2006 13:49:04
Voeding & Gezondheid

Hoe kom je van herbalife af.

dag linda,


je schrijft: wat zijn mijn mogelijkheden om mijn moeder te helpen, ze wordt er heel verdrietig van.


collega hutch geeft al wat waardevolle algemene adviezen waardoor je niet in dit soort problemen komt.


wat ik er nog aan toe wil voegen is: als het nog geen 7 werkdagen geleden is, dan kun je schriftelijk de overeenkomst ontbinden. het is namelijk een koop op afstand en dan heb je dat recht op 7 dagen bedenktijd. doe dat dan wel schriftelijk, aangetekend en met bewijs van ontvangst. is het langer geleden dat jouw moeder dit telefoontje had, dan zou er voorafgaande of bij de eerste zending een schriftelijke bevestiging moeten komen, waarin ten minste staat "de wijze waarop en bij wie je moet zijn (adres)" om deze overeenkomst kosteloos te ontbinden. de bedenkperiode gaat in op de datum waarop je die schriftelijke bevestiging hebt gekregen en niet de datum waarop deze schriftelijke bevestiging is gedateerd.


samenvattend:


bij aankopen via internet, bij postorderbedrijven, via teleshopping (telefoon) of fax gelden andere regels. bij kopen op afstand geldt een wettelijk zichttermijn van zeven werkdagen. binnen die zeven werkdagen kun je zonder opgaaf van redenen de koopovereenkomst eenzijdig ontbinden en/of het produkt terugsturen, mits het produkt niet is gebruikt en dit zonder betaling van een boete. je krijgt dan indien van toepassing je geld terug (uiterlijk binnen dertig dagen) en er mogen geen annuleringskosten in rekening worden gebracht. wel zijn de verzendkosten voor rekening van de koper. de bedenktijd voor goederen gaat in op de dag dat de koper de zaak (het bestelde produkt) ontvangt.een wettelijk verplichte schriftelijke bevestiging van de bestelde goederen dient uiterlijk bij levering te worden verstrekt. dit kan een bevestigingsbrief zijn maar bijvoorbeeld ook een e-mail of fax. vaak ontvang je de bevestiging gelijktijdig met het bestelde produkt. indien de leverancier niet tijdig heeft voldaan aan de wettelijke verplichting van de schriftelijke bevestiging, dan is de annuleringstermijn wettelijk opgerekt tot drie maanden.


sukses, groeten, read.