Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-11-2006 11:29:42
Elektronica & TV

Aanchaf dvd recorder met harde schijf

ook ik ben van mening dat dit soort vragen niet is waar dit forum voor bedoeld is. in goede winkelketens staan verkopers die je veel over de apparaten kunnen vertellen en voor jou keuzes kunnen maken en je kunnen adviseren. o.a. bcc, block en expert heb ik positieve ervaringen mee (qua advies, service).


paar korte tips: sony, pioneer, panasonic zijn aanraders (goede componennten, snel in bediening, eenvoudige menustructuur, snelle opstarttijd, volop mogelijkheden


neem je op van de kabel of satelliet: kies dan een apparaat met de geintegreerde guideplus tv-gids. je hoeft dan enkel een programma in de gids aan te klikken om op te nemen. de gids is 7 dagen vooruit en altijd up to date. ook kun je selecties maken van bijv. alleen de films of sportprogramma's op jouw lievelingszenders. de titels van de programma's worden gelijk aan de opnemen toegevoegd via deze gids.


philips, lg, thomson, liteon hebben als nadeel dat opgenomen materiaal (bijv. 7 gb voor een film) niet meer weggeschreven kan worden op een 4.7gb dvd'tje. deze apparaten kunnen de reclame alleen verbergen (en dus niet fysiek wissen) en de klwaiteit is niet meer aan te passen na de opname.


goedkope merken is alleen maar ergernis, korte levensduur, lange opstarttijden, langzame menu's, lastig in gebruik. vroeger kostte een goede hd-recorder 800 euro, nu heb je ze al voor rond de 380-500 euro. investeer dat gewoon en bespaar jezelf de ellende van goedkope aanbiedingen en onbekende merken.


kies een dvd-recorder en aansluitwijze die bij jouw tv past. een hele mooie dvd-recorder en een mooie 40 inch lcd tv gaan prima samen, maar niet met het goedkope scartkabeltje dat je nog van je videorecorder hebt liggen. dit is de grootste fout die je kunt maken, gezien de matige beeldkwaliteit die dit levert. kies voor lcd hdmi-verbinding (digitaal beeld en geluid) of component aansluiting (digitaal beeld, geen geluid), veel liever dan scart. kies je wel voor scart, gebruik dan optimaal afgeschermde, dikke, volledig bedrade scartkabels. laat je ook hierover voorlichten in de winkel.