Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-11-2006 19:29:06
Elektronica & TV

Draadloze huisbel

ik heb een draadloze deurbel gekocht bij karwei voor ik meen ongeveer € 30,00.
het bereik is volgens de documentatie 100 meter dus met enige obstakels moet 30 meter zeker haalbaar zijn.
veel verschillende oproepgeluiden instelbaar.
eenvoudig aan te sluiten.
mogelijkheid 1.
parallel aan een bestaande deurbel in het geval dat hij in huis ergens als tweede bel moet dienen.
mogelijkheid 2.
asnsluiten op een meegeleverde stanaard drukknop zodat de belknop buiten nabij de deur gemonteerd kan worden en de zender via een megeleverd stuk draad ergens achter de deur gemonteerd kan worden.


belbatterij is 12 volt maar er zit een adapter aansluiting op de bel t.b.v. een externe voeding. ik heb hier een instelbare gestabiliseerde voeding van hapé (kosten € 16,00) opgezet. deze is o.a. te koop bij de praxis.


de voeding van de zender is een 1,5 volts batterij. dezse batterij gebruik ik echter niet want ook hier heb ik met enig soldeerwerk een instelbare voeding van hapé op aangesloten.
het enoge nadeel hiervan is dat na spanningswegval het ingestelde oproepsignaal is gewijzigd in het standaard signaal en het gewenste signaal dus weer opnieuw moet worden ingesteld.


het geheel werkt uitstekend in tegenstelling tot een draadloze bel van de aldi (€ 10,00) die een bereik van 30 meter zou moeten hebben maar het in de praktijk dus soms wel en soms niet deed, dus niet betrouwbaar.
tussen zender en bel 4 muren/deuren en afstand ca. 12 meter maar bij 4 deuren, 25 meter en twee gewapend betonnen verdiepingvloeren werkte alles nog goed.


met vriendelijke groet,
willem