Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2006 13:13:02
Voeding & Gezondheid

Muizen vangen

deze muizen hebben het duidelijk te goed ... ze hebben veel te veel keuze uit etenswaar zolang het voor de muizen in de kast bereikbaar is. daarom hebben ze geen behoefte aan de (pinda)kaas op de muizenvallen.


zorg dus eerst dat de muizen niet meer in de kast kunnen komen c.q. dat alle etenswaar in ondoordringbare containers zit, bijv. afsluitbare plastic dozen. de muizenvallen langs de wand plaatsen, muizen bewegen zich het liefst langs de wand. met zowel kaas als pindakaas heb ik goede resultaten geboekt.


zorg dat deze vallen ook in de buurt van hun schuilplaats(en) staan, dus bijv. ook in holle ruimten tussen plafonds e.d. muizen vinden warme plekjes heerlijk, dus bijv. een oude matras of isolatiewol zijn favoriet.


mocht je belangstelling hebben voor een huisdier, de aanwezigheid van een kat jaagt de meeste muizen weg, de geur van de kat is al voldoende.