Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-11-2006 12:16:03
Geldzaken & Recht

Reader's digest

heeft u opgezegd per aangetekend schrijven? readers digest behoort tot de organisaties die nog al "scherp zijn"op onjuiste"opzeggingen.


het tweede punt: volgens wettelijke bepalingen (boek 7 bw) is de verzender geheel verantwoordelijk voor het ontvangen van het door hen verzondene bij de ontvanger. rd zal dan moeten bewijzen, middels een door of namens u ondertekend ontvangsbewijs (bewijzen) dat u de goederen heeft ontvangen.


ik begrijp dat ze dat niet kunnen. ik begrijp ook dat zij een incasso"boef" hebben ingeschakeld of wel de vordering uit handen hebben gegeven en daarmee waarschijnlijk voor risico van de incassoboef ten dele geincasseerd.


u behoeft vooralsnog niets te doen dan de boef van uw lijf te houden. ze kunnen namelijk niets anders dan bluffen en druk zetten in de hoop dat u er "intrapt". ze kunnen niets tenzij ze het op een procedure laten aankomen bij de kantonrechter. komt het zover, reagee5r dan met een verweer naar de ktrechter als bovengenoemd en wel dat u heeft opgezegd en dat u nimmer verder iets ontving.


ga ook naar de zitting omdat als u niet gaat ktrechters nog al geneigd zijn om dan bij verstek u te veroordelen tot betaling.


mogelijk zoek ik later vandaag nog even na wat de wetsartikelen zijn in boek 7 van het bw.