Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miraltje - 07-07-2004 23:18:03
Huishouden & Energie

Verwarming bijvullen

als het goed is zit op de vulkraan van de cv installatie een dopje, wanneer je deze er afhaalt kun je een slang op aansluiten.


in dit dopje zit een rubberen pakking deze wil wel eens blijven plakken op de kraan, als je er geen erg in hebt is het mogelijk dat je de slang er op aansluit terwijl de pakking er voor zit en dan wil er geen water bij.


ook kan het zijn dat de vulkraan op de waterleiding defect is, dit kun je makkelijk controleren door zonder slang even de kraan open te draaien en mbv een emmer kijken of er water uit komt.


de vulkraan heeft als het goed is een kerfje bovenop de kraan ziitten .


wanneer dit kerfje dwars op de vulslang staat is deze dicht, staat het kerfje evenwijdig met de slang is deze los.


dan het bijvullen ,een cv installatie dien 1 tot 2 x per jaar te worden bijgevult met een maximum van 3 x per jaar.


in u geval zit er hoogtwaarschijnlijk een lek in de installatie.


controleer stap voort stap het volgende;


1 expansievat (door erop te kloppen weet je niet zeker of hij nog goed is, de enigste goede manier is loshalen en kijken of het rubberen membraam nog onderspanning bovenin de aansluiting zit.


is dit niet het geval of kun je hem makkelijk indrukken dan is hij lek en dient hij te worden vervangen.)


2 controleer de overstort op lekkage wanneer er leksporen(groene aanslag/strepen ) aan de binnenkant van de klep zit of wanneer hij vochtig is is de overstort los geweest deze wil dan niet meer dicht deze moet dan ook worden vervangen.


optie2 wordt vaak veroorzaakt door optie 1


3 controleer de kraanlichamen van de radiatorkranen op groene aanslag, wanneer dit zo is dan "zweten" de kranen hiervoor dien je knop van de kraan te demonteren.


de enigste goede oplossing is ook vervangen, je kunt eventueel de pakking drukker nadraaien maar dit heeft over het algemeen weinig resultaat omdat de kraan dan een stuk zwaarder open en dicht wil


4 de gehele installatie nalopen dus ook de leidingen onder de vloer.


5 als laatste kan het zijn dat de wisselaar inwendig lek is en dat u hierdoor water verliest, maar dit komt haast niet voor


er hoeft maar weinig water verloren te gaan +/_ 10 liter dan heb je al geen druk meer in de installatie