Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-12-2006 17:59:11
Computers & Telefonie

Hoe krijg ik heur/malware-virus weg?

het is een hardnekkige worm!


deze worm heeft de ftp.exe in uw system32 gewijzigd.


waarschijnlijk ziet u ook 'dialer-263' bij het scannen.


de enige oplossing die ik m.i. heb is de rigoreuze 'diep formatteren' van de harde schijf. een alternatief die ik nog moet uitzoeken of het wel mogelijk is, is van een schone computer de 'ftp.exe' kopiëren en vervolgens invoegen ter vervanging van de geïnfecteerde bestand in systeem 32.


indien het heeft gemuteerd, is wat voor antivirus dan ook, niet meer het aangewezen medium om het duidelijk te verschonen. op de computer van mijn schoonzus kwam ik 25 geïnfecteerden bestanden tegen, alles opgeschoond en verwijderd, behalve de gemuteerde ftp.exe die dusdanis is beveiligd, dat zelfs ms windows home nl sp2 niet meer geïnstalleerd kan worden, daar er nog (spook)bestanden eerst afgesloten moet worden.


ik merk ook nog dat de 'ftp.exe' fout is, daar de modem (copperjet 816) het lampje blijft branden nadat de de computer werd uitgezet.


postbank heeft zelfs de beveiliging ingeschakeld, internetbankieren is thans geblokkeered, nieuwe inlogcode en wachtwoord opgevraagd.


waarschijnlijk is dit euvel ontstaan doordat het 'abonnement antivirus' was verlopen, dan wel op een gegeven moment onvoldoende was geweest.