Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miraltje - 09-07-2004 23:11:27
Huishouden & Energie

Verwarming bijvullen

dat veranderd de zaak.


je verliest als je omhoog gaat druk, als vuistregel kun je aanhouden elke 1 meter die je om hoog gaat verlies je een 10de bar aan druk.


als je dan op de vierde etage woont verlies je ongeveer 1 bar aan druk in de waterleiding (+/- 10 m).


dit is dan ook de reden dat appartementen boven de 3de etage aangesloten worden op een drukverhogings installatie ook wel hydrofoor genoemd.


informeer eens bij andere flat bewoners of zij ook last hebben van weinig druk op de water installatie (iedereen vanaf de 4de etage)


wanneer dit zo is is er een grote kans dat de drukverhogings installatie (hydrofoor) defect is.


de gemiddelde waterdruk ligt tussen de 2,5 en 4 bar , met name in  grote en/of oude steden zijn de waterdrukken vrij laag doordat er veel mensen wonen en dus ook veel water gebruiken.


daarom heeft de monteur gezegt, dat u na 23.00u maar eens moest proberen bij tevullen omdat er dan weinig waterverbruik is