Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-12-2006 17:36:09
Elektronica & TV

Geluidsapparatuur voor kantine

Dit wordt eerst een open deur intrappen, want.......

hoe groot is de kantine?
veel- of weinig houtwerk?
hoeken of recht?

daarnaast mijn persoonlijke gedachtegang is dat een(sport)cantine vaak vol zit met gezellig kletsende mensen en dat de geluidskwaliteit niet super-hoog hoeft te zijn.

wel dus nodig; ampliefire (radio-ontvanger), versterker met (laagohmige) micofooningang (of geluidsmixer met meerdere ingangen.) cd/dvd-speler, cassettedeck.

en het allerbelangrijkste in de keuze (sterk afhankelijk van de ruimte) de geluidsboxen.
gemiddeld genomen vier grotere boxen met hoog/midden en laag waarvan twee bij de bar en twee aan een andere zijde en dit aangevuld met een aantal plafondluidsprekers.

voor de radio/versterker/cd en/of dvdspeler, cassettedeck kunt u gewoon terecht bij de gewone zaken zoals bcc (geen makro want deze is vaak met de btw duurder dan eerdergenoemde en problematischer als er wat fout gaat.
                   --------------------------------------
--------btw valt echter wel af te schrijven en mee te nemen in de overwegingen!!----------
een geluidsmixer zou eigenlijk wel een essentieel onderdeel moeten zijn van een cantine-geluidsinstallatie waar ook vergaderd wordt en feesten gehouden (platenspeler) omdat daarop microfoons en de overige apparatuur kan worden aangesloten en hadiger gebruikt.
( 1 zendmicrofoon voor in de zaal).

konkluderend;  normale apparatuur om een zaal met geluid te vullen kan ruim voldoende zijn, de boxen echter niet te klein en meerdere verspreid geeft zelfs bij 100 (geen piekvermogen!)watt al vaak meer dan genoeg geluid af. (wil men voor een feest meer dan gewoon een versterker met veel meer vermogen huren.

dit betekend tevens dat de vier grote boxen minimaal het vermogen moeten kunnen hebben wat door die laatst gemelde versterker geleverd kan worden; de plafondboxen uitgeschakeld.

tenslotte; in amsterdam zit er in de witte de wittstraat een specialist op het gebied van geluidsboxen en naar zo'n speciaalzaak zou de eerste gang moeten zijn!!

daarna op basis van aanbevolen vermogens van de boxen en daaraan aangepast de apparatuur de gang naar (waarschijnlijk toch) de gewone electronicaleverancier.

vor microfoons en geluidsmixer zou dat in dit geval raf zijn in de rijnstraat voor een paar gewone sennheiser microfoons met nierkarakteristiek (of iets meer richtmicr.eigenschap) + een zendmicrofoon.

p.s. ik heb uit mijn oude tijd in ieder geval nog een setje van 2 micr. (uher) 2 oude micr.statieven + een uher geluidsmixer die niet meer gebruikt wordt.
indien interesse en in de buurt van amsterdam kunt u via via kontakt met mij maken.
(e-mailadres moet toch in mijn profiel staan, nietwaar heren experts?)

de vrije vogel