Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-01-2007 21:17:10
Vrije tijd & Tuin

Wij willen een hondje, waar moeten we op letten?

@ akkefietje, binka en vraagsteller


akkefietje, ik bedoel bij de zin "ga niet af op verhalen van medewerkers" eigenlijk. maak zelf een oordeel over het hondje. de medewerkers kennen alleen het verhaal zoals die ook bij hun is binnengebracht. en ook dieren liggen niet altijd goed bij alle mensen.


een eigen voorbeeld hiervan is, onze hond uit het asiel mochten wij wel bekijken, maar zij moest eerst een muilkorf om omdat zij zou bijten. terwijl zij die muilkorf was halen hebben wij het hondje uit de kooi gehaald en zij was zo vreselijk lief. hebben haar tot verbazing van de asielverzorgster mee naar huis genomen en zij liep naar een uur los mee en we hebben alle 13 jaren dat we haar hadden nooit iets vervelends aan haar gemerkt. 


een pup mag niet te vroeg uit het nest gehaald worden, hierin heb je groot gelijk, maar ook de verschillende rassen hebben een andere leeftijd. kleine hond gemiddeld sneller als een grote hond. hele eigenwijze rassen vaak weer vroeger als mee werkende rassen. maar het belangrijkste is de pup moet goed zelfstandig kunnen eten. ik heb zelf 2 nestjes jck russells gehad, die mogen met 6 weken het nest uit, maar ik heb alle nieuwe eigenaren gezegt dat die afspraak alleen geldt als de pups eraan toe zijn. de een was er met 6 weken helemaal klaar voor maar ik heb er ook een tot 8 weken gehouden. houdt aan 7 á 8 weken.


een pup ouder als 12 weken heeft zijn belangrijkste periode al gehad qua eerste leerfase. die periode loopt van 6 tot 12 weken, hierin leren ze het gemakkelijkste omgaan met nieuwe situaies en hebben ze een nog niet zo grote angst ontwikkeling waardoor ze juist makkelijk omgaan met nieuwe situaties. dit houdt niet in dat ze niets nieuws meer leren, maar krijg je ook met andere ontwikelingen te maken zoals angst en plaatst zoeken in de groep.