Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-01-2007 09:09:03
Vrije tijd & Tuin

Wij willen een hondje, waar moeten we op letten?

hallo loesje,


je geeft aan dat het je niet uitmaakt of het een rashond of niet is, maar ik wil je wel graag even wijzen op enkele belangrijke verschillen, die voor jou wellicht van belang kunnen zijn.


om te beginnen hebben de verschillende rassen allemaal hun eigen karaktereigenschappen. ondanks dat er tussen individuele honden wel verschillen zijn, kun je wel eenvoudig stellen dat een labarador, een poedel, een dobermann, een jack russel of een mechelse herder allemaal karaktereigenschappen hebben, die typerend zijn voor het ras. bij de aanschaf van een "vulnisbakkie" kun je dit minder eenvoudig vaststellen zonder naar de beide ouders te kijken van wie de pup de genetische kenmerken heeft overgenomen.


ten tweede: een rashond is door mensen gekweekt op speciale eigenschappen, die de mens voordelig acht en die dus niet van nature geselecteerd zouden worden. een vuilnisbakkie daarentegen is echter wel het product van "natuurlijke selectie" en is in het algemeen fysiek sterker, resistenter tegen ziektes en aandoeningen en heeft een hogere levensverwachting dan een gemiddelde rashond.


mvgr - b