Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gj
gja - 06-01-2007 20:44:17
Vrije tijd & Tuin

Elektrisch gitaar

beste unske,


ik ben zelf veel met muziek bezig, en kan u wel een paar tips geven:


1. ik zie dat sommige mensen zeggen dat je beter akoestisch kan beginnen voor je spieren in je vingers, je went aan de grepen etc. ze hebben inderdaad gelijk dat je grepen er makkelijk mee leert. maar als uw dochter heel graag elektrische gitaar wil leren spelen, en ze moet eerst op een akoestische gitaar spelen, kan het ten koste gaan van haar speelplezier. gitaarspelen eist namelijk een grote motivatie, en het zal niet altijd makkelijk zijn om vol te houden. en als je elektrisch speelt, heb je niet perse de grepen nodig die je op een akoestische nodig hebt.


2. wat wel heel erg aan te bevelen is, is gitaarles: het is ten eerste een hele grote motivatie om door te gaan, alleen al het feit dat je leraar zorgt voor oefeningen, liedjes etc.


3. wat de gitaar betreft: met instrumenten is het eigenlijk altijd zo: hoe meer je betaald, hoe beter. ik zou daarom niet snel deze calber gitaar kopen. als beginnersgitaar is een squier heel erg aan te bevelen. deze gitaren zijn al vrij goedkoop te verkrijgen, (+/- 175 euro incl. versterkertje) en ze spelen gewoon goed. (voor een beginnersgitaar dan). bovendien als je eventueel later een andere gitaar wilt kopen, kan je deze altijd wel weer makkelijk verkopen.


ik hoop dat ik u hier een beetje mee heb geholpen. en ik wens uw dochter veel suc6 met gitaarspelen. het is een fantastische hobby!