Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-01-2007 08:23:19
Geldzaken & Recht

Artikel in folder kruidvat niet beschikbaar

asl ex-detaillist kan ik het bovenstaande onderschrijven. in de praktijk komt dit echter nog veel vaker voor. denk bijvoorbeeld aan de tijd toen aldi en ah begonnen met pc's te verkopen: in no-time uitverkocht.


in de praktijk komt het heel vaak voor dat restpartijen door winkelketens voor een habbekrats worden ingekocht omdat de fabrikant het produkt heeft vernieuwd/verbeterd en/of van oude voorraden af moet: of dit nu om goedkope dvd-spelers gaat of een pak wasmiddel, dat doet er niet toe. vaak gaat het echter wel om artikelen die buiten het reguliere assortiment vallen, alhoewel je onderhand bij kruitvat soms hieraan kunt twijfelen :-).


vaak komt het voor dat een dergelijk artikel zo gewild is onder het publiek, dat binnen korte tijd na aankondiging middels een folder, het produkt al is uitverkocht in een aantal filialen. soms is er nog wel het e.e.a. in andere filialen te krijgen: de aanbiedingen worden doorgaans volgens een vastgestelde verdeelsleutel gedistribueerd over de filialen: een groot filiaal zal meer krijgen dat een klein buurtwinkeltje.


vandaar immers altijd de vermelding in een folder, zoals edwardus al opmerkt, "zolang de voorraad strekt".


mvgr - b