Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-01-2007 11:39:16
Huishouden & Energie

Douche-drain

hallo


de drain is de op dit moment echt een trent in het badkamer gebeuren,er zijn wel wat punten waar op gelet moet worden.


als deze op een verdieping geplaatst wordt moet de vloer en de wanden voor plaatsing goed waterdicht gemaakt worden.


er zijn verschillende soorten drains (quickdrain en easydrain bv) ze zijn verschillend in inbouw diepte en breedte, het is het beste om de drain een beetje aan te passen op de waterhoeveelheid die uit de douche komt. bij een grote douchekop en eventueel zij sproeiers is een grotere drian nodig.dus bv 10cm breed en 90cm lang


de afvoer aan de drain moet ook dik genoeg zijn sommige drains hebben een aansluiting van 40mm andere van 50 mm het is het beste om het stuk 40 zo kort mogelijk te houden en om zo snel mogelijk naar 50mm of groter te gaan. want een brede goot met veel meters 40mm afvoer zal  niet goed werken.


alle drains hebben een stank slot de meeste zitten direct onder het rooster en kunnen zo gedemonteerd en gereingd worden ,dit zal altijd nodig zijn of het nou bij een douchebak of goot is, regelmatig reinigen is wel aan te raden .sommige douche bakken hebben geen demonteerbaar stankslot en daar kunnen dus de zeefjes op gelegd worden om vervuiling te voorkomen.


 


sucses met de badkamer


 


vriendelijke groet marijn