Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-02-2007 02:30:23
Geldzaken & Recht

Wie vergoed defecte inbouwapparatuur in huurhuis

hoi


ik spreek even mijn rechtsgevoel aan en kom dan tot het volgende:


je hebt de woning inclusief de keuken verkocht en terug gehuurd. dat impliceert dat de huur bevat al hetgeen bij de verkoop is overgedragen. de verkoop valt immers niet los te zien van de huur.


doch, dan rest de vraag of een inbouwapparaat een onroerende zaak is (onderdeel van het pand dat u huurt) of een roerende zaak (die huurt u niet tenzij uitdrukkelijk overeengekomen).


de wet is  niet helemaal duidelijk op dit punt (art 3:3 bw):


1.
    onroerend zijn de grond, de nog niet gewonnen delfstoffen, de met de grond verenigde beplantingen, alsmede de gebouwen en werken die duurzaam met de grond zijn verenigd, hetzij rechtstreeks, hetzij door vereniging met andere gebouwen of werken.

2.
    roerend zijn alle zaken die niet onroerend zijn.


door dat een keuken in mijn visie duurzaam verenigd is met het gebouw is hier sprake van een onroerende zaak. die huurt u, dus de schade zou vergoed moeten worden door de verhuurder.


ik kan me indenken dat de verhuurder een andere gedachte is toegedaan. wijs hem op dit artikel. heeft u een rechtsbijstandverzekering?


groet, c.