Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-02-2007 10:31:48
Geldzaken & Recht

Gft container gestolen.wie draait op voor de kosten?

dit keer kan ik collega hutch niet volgen: er is sprake van een container voor huisvuil. die container zal op basis van de voorwaarden / gemeentelijke regeling uitsluitend op bepaalde tijden aan de weg mogen stan of moeten staan als die geleegd zou moeten worden. naar mijn mening is het dan wel degelijk zo dat de eigenaar van de container en dus niet de huurder of bruiklener aansprakelijk kan worden gestel als de container wordt ontvreemd. er is wel sprake van aansprakelijkheid als de container buiten de toegestane tijden aan de straat stond.


ik ben het dus eens met de stellingname dat het reinigingsbedrijf zelf verantwoordelijk is en niet een beheerder die zich netjes aan de regels houdt.


ik vraag mij zelfs af of het bedrijf niet verplicht is u een nieuwe te leveren. daar ik aanneem dat de opdracht etc van de gemeente komt n.a.v. huisvuilregeling, dien een klacht in bij uw gemeente. succes