Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-08-2004 00:05:58
Winkels & Webshops

Tas controle in winkels

hoi miranda,


ik ben zelf werkzaam in een grote supermarkt en ik heb hier een leidinggevende functie.


helaas heb ik hierdoor ook vaak geoeg te maken met diefstal en dus veel ervaring met deze kwestie.


het antwoord is:


de leidinggevende mag vragen of er in de tas gekeken mag worden. dit kan je natuurlijk altijd weigeren. het is namelijk zo dat alleen de politie er toe bevoegd is om in de klant zijn tas te kijken (dan is het wel verplicht), ook als het staat aangegeven in de winkel (dit is preventief om gelegenheids dieven af te schikken).


ik raad het af om te weigeren omdat er dan de kans bestaat dat de politie wordt gebeld en je in een kamertje achter in de winkel mag gaan zitten wachten op hun komst. de leidinggevende heeft namelijk wel het recht om je staande te houden.


dus je maakt het je zelf alleen maar moeilijk als je niks te verbergen hebt. natuurlijk is het een soort van inbraak op je privacy maar anders is het ook heel zonde van je tijd.