Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 22-02-2007 17:14:14
Computers & Telefonie

Luisterboek op ipod zetten

Hallo mieneke,

ja, dat kan. alleen zul je er wel wat voor moeten doen.
om te beginnen een kleine uitleg. de luisterboeken die jij van de cd op je computer hebt gezet zijn waarschijnlijk mp3-bestanden en die zijn niet geschikt om als 'luisterboek' te gebruiken. het probleem is namelijk dat je een mp3-bestand wel op je ipod kunt zetten en afspelen, maar als je op gegeven moment stopt met lezen om de volgende dag weer verder te gaan dan gaat dat niet want het punt in het boek waar je was gebleven is niet bewaard gebleven en je zult dus weer op zoek moeten naar dat punt om verder te lezen.
en omdat het mp3-bestanden zijn komen ze bij 'muziek' te staan en niet bij 'gesproken boeken'.
de oplossing is om middels een conversieprogramma het mp3-bestand om te zetten naar een m4b-bestand. (is hetzelfde als een mp4-bestand)
als je namelijk een m4b-bestand in itunes inleest en je zet het type 'genre' in itunes op 'gesproken boeken' dan komt het op je ipod automatisch in de juiste map terecht.
bovendien kun je dan ook op elk willekeurig moment stoppen met lezen, de ipod uitschakelen en de volgende dag gewoon weer verder gaan waar je was gebleven. dus niet steeds weer op zoek moeten naar het juiste punt. het punt waar je stopt met lezen wordt namelijk opgeslagen zodat de ipod de volgende keer 'weet' waar je bent gebleven.

in mijn profiel staat mijn e-mailadres en als je me een mailtje stuurt kan ik je precies vertellen wat je allemaal moet doen om dit voor elkaar te krijgen, het is namelijk nogal een lang verhaal om hier te publiceren.

m.vr.gr. freya