Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-02-2007 13:40:11
Voeding & Gezondheid

Houdbaarheid van wijn

Beste channa,

in feite is witte wijn zelfs doorgaans korter houdbaar dan rode. dit komt omdat rode wijn meer fenolen bevat, die met zuurstof reageren en zodanig het bederf veroorzaken. als je geopende flessen wit en rood beide buiten de koelkast bewaart, zal de witte sneler vergaan.

doordat witte wijn gekoeld wordt gedronken, ten opzichte van rode wijn het liefst net onder kamertemperatuur, bewaart men deze meestal in de koelkast. dit heeft wel tot gevolg dat de houdbaarheid inderdaad wordt verlengd. een zoete witte zal iets langer goed blijven dan een droge, maar inderdaad is 3-4 dagen wel gebruikelijk.

de koude bewaar temperatuur zelf veroorzaakt verder een teneergang in smaak van de wijn, dus te lang een geopende fles bewaren is sowieso niet aan te raden, puur vanuit het oogpunt van smaakbeleving.

mvgr - b