Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-02-2007 15:50:14
Huishouden & Energie

Overlast van katten

ook al is het draadje al een tijdje oud, het blijft een onderwerp waar heel veel mensen mee lijken te zitten. waaronder ikzelf.


ik heb geen hekel aan dieren, maar ik wens geen overlast van huisdieren die niet van mij zijn in mijn eigen tuin of sterker nog in mijn eigen huis. ik geef enkele voorbeelden:


- laat ik mijn raam om wat voor reden open dan zal één van de buurkatten mijn dekbed volscheiten pissen of nog veel een veel erger volgooien met dode vogels en muizen.


- mijn hele tuin ligt vol met kattenscheit kattenpis dode vogels en dode muizen en daar moet mijn 9 weken oude pup, mijn dochter van 7 mijn neefje van 7 maanden en mijn nichtje van 2 in spelen? ga alstublieft niet zeggen dan ruimt u het op of het kan niet anders want het zijn nou eenmaal dieren. dat is gewoon onzin.


ik heb meerdere malen gesproken met de katteneigenaren maar die vinden het allemaal maar overtrokken, het is immers toch gezellig dat ze langskomen en lief dat ze een kado achterlaten.


ik heb nog een hobby: exotische auto's. nu wordt ik dus door katteneigenaren verplicht om een garage te nemen in plaats van een eigen oprit want de katten willen niet van mijn auto's afblijven. ga niet zeggen oh die beesten doen niets hoor, nee nee maar 1x uitrekken op het dak van mijn splinternieuwe bolide van 145.000 euro moet ik grappig vinden?


nogmaals, ik houd van alle dieren maar kattenliefhebbers let aub op uw katten. ik kom er niet uit met mijn buren en ik ben in alle staten als ik er nu één zie. vandaag of morgen moeten de buren het bekopen met een jute zak op de deurmat. ik ben er klaar mee.



voor mijn honden betaal ik hondenbelasting, die komen niet in andermans tuin, niet in andermans huis, niet op andermans auto. poepen op door de gemeente aangewezen plekken en vervolgens moet ik het ook nog eens zelf opruimen. beetje sneu niet, terwijl die gore katten continu mijn eigendommen blijven verkloten!


ik ken ook kattenliefhebbers die hun katten gewoon binnen houden of zorgen dat ze niet buiten hun eigen omgeving (tuin huis etc.) kunnen komen, petje af voor deze mensen. die begrijpen tenminste dat niet iedereen van katten houd of de dingen die ze doen waarderen. ik vind ze leuk maar niet in mijn tuin.


je leest op allerlei sites op internet dat je het probleem toch niet kunt verhelpen, geloof me dat is bullshit. ik krijg nooit zwerfkatten in de tuin, alleen die etters van de buren. en dat gaat niet veranderen ook al zijn die katten weg.


ik pleit er voor dat de overheid een keer iets aan deze kwestie gaat doen en ook een belasting voor katten gaan heffen, of deze nou binnen of buiten zitten dat maakt niet uit. datzelfde geldt namelijk ook voor honden zo...