Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

movieman
movieman - 03-03-2007 13:38:32
Computers & Telefonie

Muziekdvd

hoi,


het probleem met dvd's is dat er te veel standaarden zijn. in principe bestaat een dvd uit een video-gedeelte, dit zijn de vob, ifo en bup bestanden in de map video_ts en een audio-gedeelte, muziekbestanden in de map audio_ts.


tegenwoordig heb je o.a. dvd-a, sacd (super audio cd) en nog heel veel meer. als je een dvd of cd koopt moet je maar gokken of je speler het gebruikte formaat ondersteunt. de maatschappijen worden het blijkbaar niet eens over 1 standaard. er worden dvd's gemaakt met een sa-cd gedeelte maar ook dvd's met een audio_ts map. de muziekindustrie gooit alles door mekaar en rotsooit maar lekker aan met alle verschillende formaten... en ja daar bent u (de consument) de dupe van.


een multi-standaard dvd/sacd-speler heb je thans wel nodig om überhaubt nog iets af te kunnen spelen. helaas zijn dit toch de betere en duurdere spelers van marantz, pioneer, onkyo, enz...


je zou moeten kijken in welk formaat  de audio op die abba-dvd geschreven is (staat op het doosje) en ik moet weten welke speler je gebruikt: merk, type. ik kan je dan verder helpen...


groetjes. ;-)