Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-03-2007 00:41:57
Geldzaken & Recht

Is hier sprake van een arbeidsovereenkomst?

hoi janet


als u zelf verantwoordelijk bent voor het werk en datzelfde werk wel uit kunt laten voeren door anderen, dan is er beslist geen sprake van een dienstverband.


bepalend is namelijk of er sprake is van een gezagsverhouding! nu u geen vaste werktijden hebt en derden in kunt schakelen, kan niet gesteld worden dat u in volledig gezag staat tot uw opdrachtgever.


uw inkomsten zijn derhalve aan te merken als freelance. of in fiscale zin: inkomsten uit nevenwerkzaamheden niet in dienstbetrekking.


als u zekerheid wenst omtrent uw status als arbeider, vul dan een formulier in voor een var verklaring (verklaring arbeids relatie). als u die instuurt geeft de fiscus u zwart op wit exact aan hoe zij uw werkverband zien tot uw opdrachtgever.


de aanvraag kunt u downloaden op:


http://www.belastingdienst.nl/download/485.html">http://www.belastingdienst.nl/download/485.html


stuur deze op naar winterswijk (zie aanvraagformulier) en binnen 8 weken weet u pertinent zeker waar u aan toebent.


heeft u vragen mbt de aanvraag, stel die dan gerust hieronder.


groet, c.