Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-03-2007 18:25:10
Huishouden & Energie

Stankoverlast

Hallo,

ik ben opzichter bij een woningstichting. wij verhuren zo'n 5000 woningen. ik heb kort geleden ook zo'n klacht aan de hand gehad. de symtomen waren:
- penetrante lucht
- in een slaapkamer
- voornamelijk te ruiken bij de plint
- was al eerder geweest, maar vanzelf weer weggetrokken na een tijd.

naast de slaapkamer zat een schuin dak met een loze ruimte er onder (woonkamer loopt iets verder door de tuin in). dak open gemaakt. niks te ruiken, maar we muizenkeutels. spouw open gehakt, ook niks te ruiken. heel raar, want we zaten zo bijna binnen op de plek waar de stank het ergst was.
na het afkitten van de naat onder de plint waar de geur vandaan kwam, was het heel even weg. maar toen kwam de lucht in de kamer er naast.

bij navraag bij de ongedierte bestrijder die wij altijd inschakelen bij klachten m.b.t. ongedierte suggereerd hij direct dat het spitsmuizen konden zijn. die kunnen door de open stootvoegen in je spouw kruipen. oplossing: roosterjes in de stootvoegen.

mijn advies:
ga na wat voor stank het is. riool, muf/vochtig, lijkenlucht?
rioollucht spreekt voor zich, lekkage aan riool(beluchting)
muf/vochtig dan heb je last van vocht uit de kruipruimte of bijvoorbeeld schimel achter een kast die tegen een buitengevel staat.
lijkenlucht duidt op dode dieren onder dakpannen of in een spouw. meestal muizen, oud wespennest, vogelnest o.i.d.

check waar het het ergst ruikt, daar zit de bron.
suc6 met oplossen.


bertil.

p.s.: onze ongedierte bestrijder heeft middellen om de lucht weg te nemen, tot de tijd dat de oorzaak weggenomen is. ik weet niet precies hoe hij dat doet.