Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-03-2007 15:22:28
Voeding & Gezondheid

Scheidegger

 


ik heb zelf de opleiding middle-management gedaan bij scheidegger en ik ben er heel positief over. het heeft voor mij zelfs het verschil gemaakt tussen wél en géén goedbetaalde baan. ja, ik kon werken in de horeca of als taxichauffeur maar doordat ik een diploma kreeg i.p.v. de certificaten die ik al had ben ik toch aangenomen met een fatsoenlijk salaris. het was inderdaad niet de goedkoopste opleiding maar ik kon het gespreid betalen door middel van dat lease-plan. als ik het vergelijk met wat ik op de hogeschool moest betalen dan was het nog goedkoper. het kost allebei even veel.


hogeschool--> 3,5 jaar 150,- euro per maand + studiemateriaal  42x150,- = 6300,- (excl. boeken, readers e.d. circa 500,- per jaar)


scheidegger-->  4250,- euro gespreid betalen incl. studiemateriaal en laptop



ik heb van te voren op de hogeschool zuyd gezeten en deze opleiding heb ik 2 jaar gevolgd. ik ben er toen mee opgehouden omdat ik het te lang vond duren terwijl ik te weinig leerde. het voordeel aan scheidegger vond ik dat ik het kon doen naast mijn bestaande werk. ik heb ook de reacties op tros radar gezien maar ik snap niet helemaal waar de ophef over gaat. elke opleiding zal wel zn ontevreden klanten hebben denk ik. die ervaring heb ik immers op de hogeschool zuyd gehad. het lesmateriaal was up-to-date, alleen de laptop die ik in bruikleen kreeg was niet de nieuwste maar ik was al blij dat ik een laptop kreeg. zo kon ik lekker naast mn vrouw op de bank zitten terwijl ik mijn huiswerk maakte.


kortom:  alle opleidingen zullen wel problemen hebben (die had ik op de hogeschool zuyd). maar wil je veel leren in weinig tijd (6 maanden) dan zou ik voor scheidegger gaan. wil heb je de tijd dan zou je de hogeschool of een universiteit kunnen overwegen i.v.m. studiefinanciering (leeftijd tot 30 jaar). moet je het wel afmaken anders moet je het terugbetalen  :s



groetjes en succes,


dennis