Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-03-2007 19:50:00
Huishouden & Energie

Goudvis verkleurt

gevonden:


wij hebben zelf een vijver met goudvissen en koi's ed. erin. de jonkie's moet echt op kleur komen ze zijn eerst zwart gekleurd en later krijgen ze pas oranje vlekken en op de duur verdwijnt al het zwart.


tja, dat hangt van heel wat factoren af. in de eerste plaats vraag ik me af hoe de zwarte kleur vererft t.o.v. de oranje. als de zwarte kleur dominant is dan blijven de jongen ook zwart...

oranje goudvissen verkleuren eerder wanneer het water warmer is. zijn ze nu nog niet verkleurd dan wordt het waarschijnlijk niet voor komende (voor)zomer. tenzij je ze in een aquarium binnenshuis gaat houden, ook 'onverwarmd' is als snel een graad of twintig, dan heb je kans dat ze vanaf een lengte van een centimeter of 4 omkleuren. dit is een ruwe indicatie, er is veel variatie in het moment van omkleuren. naast temperatuur en afmetingen spelen waarschijnlijk nog erfelijke factoren een rol.