Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

movieman
movieman - 31-03-2007 15:04:29
Elektronica & TV

Bbc via de satelliet en meer

hoi,


het probleem met canaldigitaal (nl-tv en radio) is dat je een goedgekeurde ontvanger nodig hebt (en uiteraard een smartcard plus abonnement). de ontavngers die in deze categorie vallen hebben helaas veel minder technische mogelijkheden om o.a. ook meerdere satellieten te kunnen ontvangen of een draaibare schotelantenne aan te sturen. hd-tv ontvangers voor cd kun je "shaken". er zijn er wel 2 te koop, de philips dsr9500 (een premiere receiver met nagravision ci) en de humax hdci2000. dat zijn momenteel de 2 beste hd-satellietreceivers die er op de markt zijn. je kunt er wel een cd-cam (een aparte lezer voor de smartcard) instoppen maar ga er vanuit dat de receivers niet zullen werken alles wat namelijk niet in het "plaatje" van cd past wordt middels een signaal op zwart geschakeld en dan ligt het zogenaamd aan je apparatuur.


om de vrije (fta) bbc 1 t/m 4 en itv 1 t/m 4 én (gecodeerde) nl-tv via satelliet te kunnen ontvangen moet je een draaibaar systeem hebben of in ieder geval 2 schotels en een receiver die minimaal 2000 zenders in het geheugen kan zetten en disecq-control (voor het wisselen van de schotel of rotor aansturen) heeft. de bbc zit op de astra 2 satelliet, 28,2 graden oost, nl zit op de astra 1, 19,2 oost.


het is dus of nl-tv met zeer beperkte mogelijkheden of zo'n type receiver wat ik je noemde zonder nl-tv. maar beiden, forget it met canaldigitaal! het bedrijf heeft al bijna een monopolie op de astra1-kanalen daar maken ze nu eenmaal misbruik van.


je hebt weinig keuze. twee ontvangers kopen dus...


succes. ;-)