Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
martin1 - 22-03-2007 10:30:23
Elektronica & TV

Bbc via de satelliet en meer

je kunt je wel belazerd voelen door de kabelmonopolist, maar ik raad je niet aan om die reden naar canaldigitaal over te stappen. ten eerste is dit ook een monopolist, dus je zult je alleen maar meer ergeren. ten tweede is satelliet televisie niet goedkoper (zeker niet als je ook kanalen als sbs6, tien, discovery channel e.d. wilt zien). kijk voor tarieven op www.canaldigitaal.nl daarnaast is 1 schotel (+digitale ontvanger en smartcard) maar geschikt voor 1 televisie. je kunt ook niet opnemen op kanaal 2 terwijl je kanaal 3 kijkt. ik denk dat je dit niet hebt voorzien. ook zijn bijv. dvd/hd/video recorders veel moeilijker in gebruik i.c.m. satelliettelevisie.


digitale tv via de kabel is een mooie aanvulling op het analoge pakket. het grote voordeel is dat je 1 kastje hebt voor de bijzondere kanalen (in hogere kwaliteit, bijv. voor je lcd televisie), maar dat alle andere apparaten in huis gewoon op de analoge kabel zullen blijven werken. je kunt dus gewoon analoog opnemen op je video/dvd/hd-recorder zoals je dat gewend bent (guideplus, showvies, pdc, timer) en de andere televisies in huis blijven werken.


dat bbc1 en 2 niet meer in het analoge pakket zitten is overigens niet (alleen) de schuld van de kabelaar. een bepaald aantal kanalen moet analoog worden doorgegeven. de kabelaar bepaalt i.c.m de programmaraad en de gemeente welke zenders analoog worden doorgegeven. daarom verschilt het aanbod ook per gemeente. het voordeel van digitale kabeltelevisie is dat je zelf kunt kiezen welke kanalen je wilt ontvangen. daarnaast vind ik 2 euro per maand niet onbehoorlijk veel extra voor het aanbod.