Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-03-2007 18:18:25
Voeding & Gezondheid

Zweetvlekken onder oksels in witte kleren

het bekende probleem, u moet niet weten hoe vaak mensen aan mij (in werk in een drogisterij, red.) daarvoor een oplossing vragen.


dergelijke vlekken komen in de kleding door een combinatie van een hogere temperatuur onder de oksels, sommige soorten textiel die vatbaarder zijn voor dergelijke vlekken, de gebruikte deodorant en de mate en inwerking van het zweet dat u produceert.


v.w.b. de vlekken zijn de gegeven antwoorden allemaal zeker goed (en ook zeker het proberen waard), maar waarschijnlijk is het niet het wondermiddel waar u op hoopt. van een klant heb ik eens te horen gekregen (en dat had zij ook weer van iemand anders) dat het aanbrengen van een beetje spoelglansmiddel van de vaatwasser, wonderen deed. volgens haar gingen de gele vlekken er voor het overgrootte deel uit. wellicht is dit (evt. tezamen met de andere gegeven opties) een oplossing.


v.w.b. de deodorant die gebruikt wordt, heb ik wel een toevoeging; zorg dat u een deodorant (of anti-transpirant) gebruikt zonder parfum. een grote hoeveelheid parfumdeeltjes onder de oksels kunnen de zweetklieren namelijk doen ontsteken, wat resulteert in overmatig transpireren en huidirritatie (het lichaam wil de afvalstoffen van de ontsteking immers kwijt). hierdoor kan de mogelijkheid tot vlekken natuurlijk alleen maar toenemen.


daarnaast moet u eerst de deodorant goed laten drogen, alvorens u uw kleding aandoet. het vlekken van de deodorant gebeurd vaak omdat deze nog 'nat' is op moment dat er alweer kleding over aangetrokken wordt.


als laatste wil ik melden dat sinds ik ben overgegaan op een deodorant van een hypoallergeen merk (in dit geval vichy), ikzelf de klachten van vlekkende kleding (die mij voorheen zeer bekend voorkwamen) niet meer meemaak. warschijnlijk zitten er in dergelijke deodorants dus minder vlekkende stoffen. echter dit laatste weet ik niet zeker en concludeer ik alleen op mijn eigen bevindingen.


succes,
groet richard