Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-03-2007 12:00:59
Geldzaken & Recht

Onterechte bekeuring

De normale procedure is in dit geval;

a/ de desbetreffende officier van justitie per brief uw bezwaar kenbaar maken en dat u hem/haar verzoekt om de bewijzen in copy naar u toe te sturen, maar houdt er rekening mee dat erg veel officieren van justitie nog te lui zijn om een arm uit te steken om even een telefoontje te plegen naar de rdw of het dossier verder in te willen zien.
(en inderdaad staat dit op de achterzijde van de beschikking)

b/ alleen als deze officier van jjustitie uw verhaal gelooft en u heeft medegedeelt de zaak te seponeren dan hoeft u het beschikkingsbedrag niet te betalen.

c/ in de meeste gevallen echter wordt het een zaak voor de rechter te leeuwarden. (cjib is in die contreiën gevestigd).
ga daar wel naar toe als u meent toch getuigen te kunnen vinden zoals uw buren die uw auto op dat tijdstip voor uw huis hebben zien staan, een bonnetje van een supermarkt, een grote aankoop die u niet zomaar op een fiets vervoert en dergelijke.
heeft u geen enkele getuige dan zal wellicht de tocht naar leeuwarden veel duurder uitvallen dan het betalen van de bekeuring ,hoe onterecht ook!!
het niet op tijd betalen levert ook steeds verhogingen op en een niet verschijnen voor de rechtbank leeuwarden zal altijd in een veroordeling uitmonden hoeveel brieven u er ook aan besteden gaat en zelfs bewijzen uwerzijds zullen bij de rechtbank volkomen worden genegeerd!

er zijn geen kosten verbonden aan het traject ovj-rechtbank leeuwarden. pas daarna in een ingesteld hoger beroep (na de uitspraak leeuwarden) moet wel griffierechten worden betaald bij de rechtbank in hoger beroep die dan plaats zal vinden bij een rechtbank dichter bij uw woonplaats.

ik raad u dus aan om uw bezwaar kenbaar te maken bij de ovj.      wel het bedrag aan het cjib te betalen.
bij het binnenkomen van een behandeling rechtbank leeuwarden uw bezwaar per brief nogmaals  maar nu daar naar toe verzonden (dossiernrs enz uitgebreid in uw brief beschreven!) dat u  ten onrechte verbaliseerd bent (omschrijving) en dat u bij een veroordeling u zich daarbij niet zal neerleggen.

want het recht in nederland is in vele gevallen door luie en incompetente agenten en officieren van justitie zo krom als wat.
officieren die al vele jaren de omgekeerde bewijslast voeren terwijl zij het zijn die bewijzen zouden moeten dat u,ik, de burger een desbetreffende overtreding werkelijk zouden hebben kunnen gemaakt.

het is ook daarom dat ik veronderstel dat de desbetreffende ovj zich zal gaan hullen in stilzwijgen.

sterkte!

de vrije vogel