Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wm
wmc - 06-04-2007 20:00:31
Huishouden & Energie

Vijvervissen+ziekte

jaren houd ik zelf japanse koy,s, zelf heb ik deze ziekte ook wel gehad en is zeer hardnekkig.


wat mogelijk is dat je vissen lijden aan voorjaarsziekte, helaas een virusziekte die uitbreekt door overbezetting en verslechterder wateromstandigheden, en meestal uitbreekt in het voorjaar en begin zomer.


in jou geval de vele jongen van vorig jaar, jonge vis is bij name  meer gevoeliger voor visziekten, vandaar bij jou dat deze sterven, en kan inderdaad weken tot maanden duren voor ze uiteindelijk sterven.


wat je kunt proberen is het medicijn bactimon van velda. [kan soms helpen] waterverversing heb je inmiddels al gedaan, en zou ik zeer zeker niet nog een keer doen, een luchtpomp dag en nacht laten werken, en geen eiwitrijk eten geven, daar is het nu nog te koud voor om te verteren, en je vervuild nu alleen het water ermee.


probeer je waterkwaliteit te veranderen en overbezetting te vermijden, is meestal voor komende jaren de beste oplossing om voorjaarziekte te voorkomen.


succes en groetjes w.m.c.