Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-08-2004 18:13:30
Vrije tijd & Tuin

Boot uit het water?

hoi,


ik ben 25 jaar havenmeester geweest en ik heb mijn ligplaatshouders (500 stuks) altijd geadviseerd om de boot in het water te laten liggen. natuurlijk zijn er wel enkele gevallen waar ik voor geadviseerd heb om de boot eruit te halen.


ik zou de boot als er onderhoud gedaan moet worden in september of een weekend in de zomer eruit te halen. de dagen zijn nog lang en de tenperatuur is ook meestal redelijk. want er is een vuistregel dat de temperatuur van de romp altijd de helft is van de buitentemperatuur.


het voordeel van in het water liggen is o.a. dat de boot minder vochtig is en het vaarseizoen veel langer is.


en ik heb nooit  een zeilboot met staande mast op het land gezet, want dat is helemaal slecht. ondanks mijn advies hadden wij altijd ongeveer 250 zeilschepen in winterberging op de kant , maar ook 400 ( ook van andere havens) schepen in het water.


dulles