Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-04-2007 14:16:30
Vrije tijd & Tuin

Vergunning jacuzzi?

het aanleggen van een zwembad valt onder bouwwerken, geen bebouwing zijnde [term uit ruimtelijke ordening en bestemmingsplannen] en daarvoor zijn in het bestemmingsplan regels opgenomen.in het bestemmingsplan moet een begrippenlijst zijn opgenomen bij de voorschriften. daar worden de verschillende begrippen gedefinieerd.


of uw jacuzzi daar ook onder valt is dus de vraag. bij een zwembad horen meestal andere afmetingen en is meestal echt een bouwwerk. als uw jacuzzi los staat, dus niet ingegraven en kan redelijk eenvoudig verplaatst worden valt ie eerder onder tuinmeubilair naar mijn mening en heeft het bestemmingsplan er niets over te zeggen. of heeft u de jacuzzi overdekt met een overkapping? want dan is het wel een bouwwerk en is er meestal een bouwvergunning voor nodig.


als de jacuzzi wel onder  de begripsbepaling valt kan het zijn dat de locatie van de jacuzzi niet past binnen de regels van het bestemmingsplan en dat dat de reden is dat er al op voorhand gezegd wordt dat een bouwvergunning niet verleend wordt. bijvoorbeeld voor de voorgevelrooilijn, op bestemming 'tuinen' waar niet op gebouwd mag worden enz.


ik zou bij de gemeente een copie vragen van de relevante bepalingen en begrippen en plankaart in het bestemmingsplan om zelf na te kunnen gaan of de ambtenaar de tekst/ plankaart wel juist interpreteert.


u kunt het beste officieel bezwaar maken tegen deze handhavingsactie van de gemeente. wellicht dat u ook nog enige correspondentie heeft van uw vraag bij het ministerie van vrom of een bouwvergunning nodig was ter ondersteuning van uw verhaal.


contact opnemen met de wethouder van ro van uw gemeente wil ook nog wel eens helpen. dat kan natuurlijk door een brief maar beter is als u het persoonlijk kan uitleggen. in sommige gemeentes is er een wethouderspreekuur waar iedereen terecht kan na afspraak met zijn verhaal.