Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-04-2007 17:10:59
Vrije tijd & Tuin

Vergunning jacuzzi?

hallo christelsmit,


het antwoord op je vraag is te vinden op de site van het ministerie van vrom:


26. heb ik voor de aanleg van een zwembad in mijn achtertuin een bouwvergunning nodig?
een zwembad is in principe een bouwwerk. alleen als er sprake is van een (mobiel) zwembad dat slechts voor korte tijd wordt geplaatst (korter dan 31 dagen), is het geen bouwwerk en is geen bouwvergunning nodig. ervan uitgaande dat het zwembad voor langere tijd wordt geplaatst, is meestal een bouwvergunning nodig. in het besluit bouwvergunningsvrije en licht-bouwvergunningsplichtige bouwwerken (artikel 3, eerste lid, onderdeel b, zie ook http://www.vrom.nl/pagina.html?id=18236">dossier bouwregelgeving) staat wanneer een dergelijk bouwwerk zonder bouwvergunning mag worden gebouwd. zo is geen bouwvergunning nodig, als de oppervlakte kleiner is dan 2 vierkante meter. is het zwembad tussen de 2 en 5 vierkante meter groot, dan is het licht-bouwvergunningsplichtig (artikel 5, tweede lid, onderdeel a). is het nog groter, dan is het zwembad regulier bouwvergunningsplichtig. als een bouwvergunning moet worden aangevraagd, geldt het bestemmingsplan. zegt het bestemmmingsplan niets over de grond waarop het zwembad wordt gebouwd, dan is de bestemmingsplantoets snel klaar. de overige toetspunten blijven wel gewoon van kracht. voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw gemeente.


bron: www.vrom.nl: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=7802#26">heb ik voor de aanleg van een zwembad in mijn achtertuin een bouwvergunning nodig?


mvgr - b