Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
mistermac - 27-04-2007 15:01:07
Computers & Telefonie

Opstarten

Als ik de vraag goed lees dan gaat het om het deinstalleren van norton antivirus en windows xp sp2.
het eerste ben ik het helemaal mee eens. wel zorgen voor een ander anti virus programma, we gaan immer bescherm het internet op. (ik gebruik zelf de gratis viruscanner van avast en ben erg tevreden).
windows verwijderen en voor een ander besturingssysteem te kiezen is natuurlijk het beste, maar dat zal hier niet van toepassing zijn. wat je het beste kunt doen is alle overtollige nauwelijks gebruikte programma's verwijderen. dit doe je via configuatie/software. vrijwel alle programma's installeren ook een uninstaller.
een aantal andere adviezen:
 opzoek gaan naar tijdelijke bestanden en andere overbodige bestanden en deze verwijderen (niet in de prullebak laten staan). het register laten schonen. verkeerde instellingen generenren over het algemeen geen echte fouten maar wel veel vertraging.
harde schijf defragmentreren.
na een grondige onderhoudsbeurt de computer een paar keer opstarten en afsluiten. elke keer dat windows xp opstart houd xp bij hoelang het duurt om een onderdeel gestart te krijgen. met deze gegevens probeert xp de meest optimale volgorde te krijgen van het opstarten van de diverse onderdelen.
het is namelijk zo dat xp al te gebruiken is voordat alle onderdelen zijn opgestart (niet alle onderdelen zijn noodzakelijk voor een goede werking). voordat xp de optimale volgorde heeft bepaald dan is de computer al een paar aan en uit geweest. het effect van een grondige schoonmaak beurt laat sowieso even op zich wachten.

een wat gevorderd advies is het partitioneren van je harde schijf. maak 1 partitie waar je alleen het besturingssysteem op installeerd, 1 partitie voor de programma's, 1 partitie voor je gegevens, en 1 partitie om op te rommelen. dit voorkomt dat je computer snel weer traag is.

lang antwoord, ik hoop dat je er iets aan hebt.