Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jovdem - 11-05-2007 16:57:06
Huishouden & Energie

Halogeenlampje of led verlichting of spaarlampjes?

hoi ik heb led op mijn werk in de plafon gebouwd.


het werkt heel goed. de hele plafon hangt vol.


wel is belangrijk dat je een goede voeding


en met een speciale dimmer voor de ledverlichting gebruikt.


het is (nog) niet geschikt voor werkverlichting. maar als sweerverlichting uitstekend.


maar pas wel op met aankoop er is veel troep te koop als led verlichting. dat merk je al gouw met de prijs verschil.hier teld zeker goedkoop is duurkoop. het lichtopbrenst is bij de goedkope zijn meestal blauwachtig wat normaal witlicht moet zijn ,worden warm en gaan snel stuk.de duurdere versie zijn inderdaat ook echt wit en gaan niet snel kapot en worden niet heet.tot nu toe na anderhalfjaar is er nog geen een stuk. de andere zaal waar de goedkopere zaten zijn onderhand allemmaal stuk en vervangen.


de prijs van de lampen waren rond de 24 euro.nu nog wel duur maar stroomverbruik is minder dan die van een energie zuinige lamp en leefd langer plus je kan ze goed dimmen.


de totale wattage van de hele ruimte was 30 wat gemeten daar kan geen energizuinigelamp tegenop.


groetjes johan