Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-05-2007 16:39:45
Huishouden & Energie

Antie blaf hondenhalsband

wij hebben ook een hond die om het minste of geringste blaft. dus eigenlijk de hele dag door.


wij hebben een blafband gehad zonder stroomschokjes. deze gaf citronella af waar honden, zegt men, niet van houden. na een paar maanden vond onze hond het prima en blafde er weer lustig op los. dit is overigens een zeer kostbare aangelegenheid want de busjes citronella kosten veel geld.


daarna hebben wij een blafband gekocht die stroomstootjes geeft. deze band geeft eerst een zeer zwak schokje. als de hond doorgaat met blaffen is het tweede schokje iets zwaarder. mocht de hond nog doorgaan met blaffen dan is het derde en laatste schokje weer zwaarder. veel honden houden al op na het eerste schokje. onze hond helaas niet. meestal moest het derde schokje er aan te pas komen. voor de hond is deze schok behoorlijk zwaar. onze hond springt dan in de lucht . het is geen leuk gezicht en niet leuk dat je dit met je hond moet doen. het alternatief is af laten maken, maar dit vinden wij veel te ver gaan. het is voor de hond ook niet leuk. onze hond houdt al iets in als er alleen al met de band gedreigd wordt. het is niet vriendelijk, maar al blaffen in het karakter of ras zit doe je er niets aan.