Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-05-2007 17:00:33
Huishouden & Energie

Antie blaf hondenhalsband

ik heb zelf ervaring met een blafband....


zoals al eerder gezegd is, heb ik m ook bij mijn hond gehad en heb m eerst zelf gesprobeerd door het kontakt met mijn hand vast te houden.


mijn haren gingen bijna letterlijk recht overeind staan want het is absoluut niet bepaald een klein schokje wat je ( de hond ) krijgt en dat was bovendien nog wel in de 1e fase.


er zaten 6 fases op waarvan de 1e met een kleine schok begon steeds oplopend naar nog meer.


bij de eerste fase dat ik op mezelf uitprobeerde dacht ik meteen....ik had mijn vinger liever in het stopkontakt in huis gestoken....ja zo erg...echt waar.


aangezien ik dacht...ach....het is voor een hond gemaakt en niet voor een mens, heb ik dan toch maar besloten het op de hond uit te proberen.


en wat ik al dacht....de hond kroop helemaal ineen van angst en piepte alsof ze onder een auto terrecht was gekomen.


ik heb hem direct afgedaan en m nooit meer om gedaan.


de hond zou immers het vertrouwde gevoel in zijn baasje kwijtraken.


ik overdrijf niet want ik heb tenslotte zelf de kontakten gevoeld en vond het vreselijk om te zien en letterlijk dierenmishandeling.


daarbij komt nog....dat als de blafband niet goed bevestigd word, en de kontakten niet goed de huid van de hond raakt....de vonken dan overspringen ( al dan niet te zien met het blote oog ) en je raad het al..... de hond zal vreselijke brandwonden in zijn hals krijgen met zelfs de dood tot gevolg.


 


nogmaals...ik overdrijf niet want ik heb ook enig speurwerk gedaan op internet en het is gewoon pure dierenmishandeling, want het doet vreselijk veel pijn met brandwonden als gevolg van niet goede bevestiging.


heeft u weleens uw kinderen of vrienden of kennissen zo'n blafband om gedaan toen ze teveel aan uw hoofd zeurden ?????


ik hoef het antwoord er ongetwijfeld niet bij te vermelden!!! zo voelt dat ook voor uw hond, en dat kan toch asjebliefd niet de bedoeling zijn hoop ik ?????


er zijn meer dan genoeg andere oplossingen waaronder de blafband met citronella of de citronella vervangen voor water of wat dan ook en er is ook ruim voldoende over te vinden zodat er geen pijn aan te pas komt.


zulke dingen deden ze alleen in de oorlog of in de ergste gevagenissen ter wereld.


sorry dat ik zo heftig reageer maar heb er gewoon zelf ervaring mee en zelf aan den lijve ondervonden hoe het voelt en ik weeg bovendien 60 kg meer dan mijn hond.


dus wees lief voor uw hond en zoek een alternatief die géén pijn doet want die zijn er meer dan zat te vinden.


of mag ik m eens bij een van de blafbandbezitters om zijn nek doen???? wedden dat ik die niet vind ???......maar stuur mij dan een mailtje want dan wil ik met alle plezier toekijken hoe dat bevalt.....


denk asjebliefd logisch na en draai de rollen eens andersom en kom dan tot de conclusie dat er een andere oplossing moet zijn....