Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-05-2007 19:04:30
Huishouden & Energie

Antie blaf hondenhalsband

hallo camille,


als verkoopster van die banden heb ik er véél ervaring mee.


om te beginnen is het belangrijk te bepalen wanneer en waarom je hond blaft. is het een rastipisch probleem, heeft ze iets meegemaakt waarop ze nu met blaffen reageert, doet ze het ook als u thuis bent of allen als u weg bent? en dan vervolgens: is het een hele zelfverzekerde hond of juist een onderdanig type?


als ze blaft uit verlatingsangst, gaat het niet over met een blafband. ze blaft dan uit angst en die band zal die angst alleen maar versterken. blaft ze echter omdat ze gewend is dat er dan gereageerd wordt (en dus beloont!) kan zo'n band een oplossing zijn. mits er van te voren volgens de gebruiksaanwijzing mee geoefend wordt natuurlijk. want er moet altijd bedacht worden dat de band een hulpmiddel is en géén wondermiddel!


de banden die met lucht, piepjes en citronella werken, zijn geschikt voor kleine en onderdanige honden, niet voor stoere, zelfvrzekerde types!


als de hond blaft uit verlatingsangst, kan je ook voor een bench kiezen. dan moet je de tijd nemen om de hond daar aan te wennen, het haar veilige haven laten worden. als ze in die veilige haven zit als u weg gaat, zal ze minder angstig zijn. evt de gordijnen dicht doen zodat er minder impulsen van buiten komen kan ook helpen.


succes met het oplossen van uw probleem!


met vr.groet,


dorinde.