Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 25-05-2007 11:21:58
Elektronica & TV

Geluid niet synchroon met beeld

Hallo toya,

als ik je vragg goed lees, begrijp ik er uit dat dit probleem alleen optreedt bij de dvd's die je gemaakt hebt van de videobandopnames. aangezien je dit probleem op de pc al hebt, ligt het probleem dus niet bij de dvd/video combi. het probleem treedt kennelijk op bij het omzetten naar dvd.
welk programma gebruik je voor het omzetten? geluid/beeld synchronisatie-problemen kun je eigenlijk op twee manieren hebben.
de vertraging is constant (aan het begin van de opname is de tijdvertraging net zo groot als aan het eind van de opname)de vertraging wordt steeds erger (beeld/geluid loopt dan aan het begin van de opname synchroon en narmate de opname langer duurt neemt de tijdvertraging toe)het eerste type vertraging is meestal in het programma in te stellen (een vaste waarde).
het tweede type vertraging is meestal het gevolg van een verkeerde instelling van het aantal beeldjes per seconde. de videoband zal opgenomen zijn met 25 beeldjes per seconde. wanneer dit bij de conversie wordt omgezet naar een verkeerde 'standaard' (b.v. 24 beeldjes per seconde) dan zal het geluid steeds méér uit de pas gaan lopen.
kijk deze instellingen in het programma dus eens na.

m.vr.gr. freya