Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-06-2007 15:57:00
Voeding & Gezondheid

Allergiche reactie en veel jeuk muggenbeet: wie heeft ervaring met (mosquit) muggenmuis

cmm347,


de reden waardoor u nu zoveel reacties krijgt, is dat uw vraag in de kassa nieuwsbrief terecht is gekomen en die wordt kennelijk goed gelezen ;-).


v.w.b. de allerfre, claritine, reactine en alle andere anti-histiminica producten die ik voorbij heb horen komen; pas hiermee op. in mijn eerste reactie heb ik bewust deze middelen niet gemeld en wel omdat uzelf al aan geeft dat dergelijke allergische reacties in de familie zitten en u dochter dus extra vatbaar is voor een dergelijke reactie. het gebruik van zo'n antihistamine middel kan de allergische reactie doen vergroten, het kan namelijk zo zijn dat uw dochter eveneens allergisch reageert op de medicatie en dan bent u nog verder van huis; dan heeft ze al de reactie van de muggenbeet en krijgt daar overheen nog eens een allergische reactie op de medicatie. overleg daarom eerst met uw huisarts of het raadzaam is om dergelijke antihistiminica (dat inderdaad zonder recept bij apotheek alsook bij de drogist, kan worden gekocht) te gaan slikken. persoonlijk denk ik van niet.


daarnaast -zoals ook al zo'n beetje alle andere respondenten zeiden- kunt u het best de huid rond een muggenbeet verkoelen. dit verlicht de zwelling en verzorgt de huid. u hebt kunnen lezen dat dit met allerhande middelen kan, mijn voorkeur gaat uit naar een aloƫ vera gel (zoasl ik al zei), dit trek snel in de huid, is ook makkelijk voor andere toepassingen (als u een beetje verbrand bent op bovenarmen of schouders verkoelt het heerlijk) is relatief goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen.


nogmaals,


groet richard